De DML aanpak

Goede voorbereiding is essentieel:

Je hebt besloten om de badkamer te gaan verbouwen. Is het een nieuwe badkamer b.v. in een nog op te leveren woning dan is het van belang om tijdig te weten waar wat moet komen in verband met de indeling. Het leidingwerk en de elektra moeten dan door de aannemer op de juiste plaats worden aangebracht. Praten we over een renovatie dan gaan we eerst kijken of en in welke mate er gesloopt moet worden, als de bestaande ondergrond goed is (vlak, loodrecht en zonder scheurvorming) kunnen we vaak over de bestaande tegels heen tegelen, er hoeven dan enkel kleine aanpassingen te worden gedaan t.b.v. het leidingwerk.

Je zit vol inspiratie…

Nadat je ideeën hebt opgedaan en in grote lijnen weet wat je wil gaan we de mogelijkheden en jouw wensen uitgebreid bespreken en eventueel samen op zoek naar de perfecte tegel, we kijken daarbij naar materiaalkeuze, formaat, kleur en patroon en nemen beslissingen over de kleur van de voegen, uitwendige hoekafwerking en of de wandtegel kan stroken met de vloertegel.  Daarna kijken we samen wat de mogelijke lay-out moet worden om de mooiste tegelverdeling te bewerkstelligen.

Wij weten genoeg!

Je, ontvangt een gespecificeerde en vrijblijvende offerte. Na het ontvangen van een getekende offerte maken we een planning, rekening houdend met de sloper, loodgieter, stukadoor en elektricien

Wie, Wat, Waar?

De Loodgieter gaat eerst al het leidingwerk aanbrengen op de gewenste plek en de elektricien de stopcontacten en lichtpunten voorzien van een aansluiting.

De stukadoor: De wanden moeten vlak genoeg zijn om op te kunnen tegelen, goed stucwerk is dus essentieel voor een mooi eindresultaat van het tegelwerk. Als het stucwerk droog is begint de volgende fase

De tegelzetter: De wand en vloer worden betegeld, meestal worden de wandtegels eerst geplaatst maar als de voegen van de wand moeten stroken met de vloertegel beginnen we met het plaatsen van vloertegels. Als het tegelwerk is geplaatst en gevoegd, is de loodgieter weer aan de beurt om het sanitair aan te sluiten, monteert de elektricien de armaturen van de stopcontacten en evt de spotjes en wordt het tegelwerk ten slotte voorzien van kitwerk

En dán zijn wij aan de beurt…

Vóór het tegelzetten gaat de tegelzetter eerst een primer aanbrengen voor het bevorderen van de hechting van de lijm op wand en vloer. Daarna wordt er een kimband aangebracht om de douche waterdicht te maken. Wilt u echt geen risico lopen op waterschade, kunnen wij je badkamer ook compleet waterdicht maken. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Als de kimband en primer voldoende droog zijn kan er eindelijk begonnen worden met tegelzetten. De tegels worden uit verschillende dozen tegelijk verwerkt om eventuele tintverschillen en structuren niet bij elkaar te krijgen maar goed gemixt door de hele badkamer of vloer. Bij het tegelen van mozaïek, een klein formaat tegel of een niet gerectificeerde tegel beginnen we op ooghoogte, bij grootformaat wandtegels of gerectificeerde wand en vloertegels beginnen we vanaf de vloer de tegels te stapelen, tussen de tegels worden wiggen geplaatst, deze voorkomen dat de tegels naar beneden zakken en zorgen voor een strakke gelijke voegenbreedte. We zullen altijd proberen om zoveel mogelijk hele tegels te plaatsen maar mocht dit geen mooie verdeling opleveren tegelen we de wand- en of vloer altijd symmetrisch. Bij het plaatsen van hoekprofielen zorgen we er altijd voor dat deze netjes in verstek gezaagd worden.

The Finishing Touch

Na het tegelen van de badkamer wachten we 24 uur zodat de lijm voldoende tijd heeft gehad om uit te harden daarna gaan we over tot het voegen van het tegelwerk, een relatief eenvoudige handeling maar zeker niet te onderschatten, slecht voegwerk zal afbraak doen aan uw badkamer of tegelvloer en te snel gaan voegen heeft vaak vlekvorming in de voegen tot gevolg.

Nog heel even wachten…

Nu kan eindelijk het tegelwerk worden gekit, het sanitair worden geplaatst

Voilà

De badkamer kan in gebruik worden genomen.

Omdat wij met de beste materialen werken en deze ook volgens de richtlijnen van de fabrikant toepassen kunnen wij tot 20 jaar garantie op ons tegelwerk geven in plaats van de 5 jaar die door de meeste bedrijven wordt gegeven. Gewoon omdat we dit kunnen…