Je hebt besloten de badkamer te gaan verbouwen, hieronder enkele belangrijke aandachtspunten die je zullen helpen bij de realisatie van jouw droombadkamer.

Do´s

Welk Tegelformaat wil ik?

De badkamer lay-out in combinatie met de tegel is essentieel voor een mooie tegelverdeling. Als je een tegelformaat hebt uitgezocht kunt je de lay-out van de badkamer aanpassen voor een perfecte verdeling. Ga je de badkamer renoveren, kun je kijken welk tegelformaat het mooiste uitkomt

Inspiratie opdoen kan zó leuk zijn…

Loop niet de eerste de beste showroom binnen om daar meteen een badkamer aan te schaffen. Een showroom is maar beperkt en lang niet alle tegels zullen zichtbaar zijn, oriënteer je eerst via het internet, je kunt dan veel doelgerichter te werk gaan. Goeie sites voor inspiratie zijn bv Instagram (link naar mijn instagram)  of Pinterest.

Een keramische tegel of toch?…

Keramiek heeft de meeste voordelen, ze vragen minder onderhoud, de keuzemogelijkheden zijn eindeloos, ze hebben een hoge slijtvastheid en lange levensduur. Kies voor de badkamervloer een vloertegel met antislip, deze zijn er in verschillende gradaties en zijn wel zo veilig. Laat je goed adviseren of de tegel van jouw voorkeur ook over de juiste eigenschappen beschikt. Een donkere terrastegel wordt bv erg heet na een dagje zon

Maak een lichtplan voor dat perfecte sfeertje

Licht is erg belangrijk, het geeft een gevoel van ruimte. Indien mogelijk maak gebruik van natuurlijke lichtinval. Is dit niet aanwezig werk dan met lichte kleuren in combinatie met bv een grote spiegel. Hierdoor oogt een ruimte al veel groter. Verlichting geeft ook sfeer in een badkamer, dimbare spots in combinatie met een zachte kleur maakt elke ruimte een stuk aangenamer.

De tegelzetter.

Vraag 3 offertes op. Op deze manier krijg je een beter inzicht in wat een reële prijs is voor jouw tegelwerk. Kies niet automatisch voor de goedkoopste maar voor het bedrijf waar je het beste gevoel bij hebt. Zo vinden wij het belangrijk om een klant goed te adviseren en om oplossingen aan te dragen voor mogelijke problemen. Vraag om een gespecificeerde offerte waarin duidelijk vermeldt staat waarvoor je betaalt en wat niet bij de prijs inbegrepen is.

Vragen. Heb je vragen? Stel ze dan… Is het nóg niet helemaal duidelijk? Geef dit dan aan.

Dont’s

Liever geen “mannetje” of handige buurman

Deze is essentieel. Kies voor een erkende loodgieter met goede referenties en niet voor een “mannetje” of handige buurman. U wilt dat uw leidingwerk goed is aangesloten. Als bij ingebruikname van de badkamer blijkt dat er lekkages zijn, komen hier een hoop extra en onnodige kosten bij kijken. Hetzelfde geldt voor de stukadoor, hoe beter de ondergrond des te mooier het eindresultaat van het tegelwerk in de badkamer. Én, je hebt garantie

Ben niet te zuinig

Met het bestellen van de tegels. Tegels worden in verschillende partijen geproduceerd, dit kan tintverschil in tegels van dezelfde serie als gevolg hebben. Als je extra tegels moet bestellen die toevallig van een andere partij zijn kunnen deze een afwijkende kleur hebben. De meeste bedrijven hanteren een vast percentage snijverlies. Wij kunnen op voorhand een legplan maken waardoor je nooit te weinig maar ook zeker niet te veel tegels besteld.

Een mozaïektegel

Als accentwand kan een prachtige toevoeging zijn aan je badkamer. Kies niet voor een mozaïek op matjes maar met papier aan de voorzijde. Bij transport kunnen de steentjes verschuiven op de matjes en omdat ze vast zitten op het matje is dit bijna niet te corrigeren tijdens het tegelen. Bij de variant met papier wordt deze na plaatsing bevochtigt en verwijderd, de steentjes zitten los van elkaar tegen de wand en kunnen makkelijk gecorrigeerd worden tot een prachtig geheel. Hetzelfde geldt voor sommige steenstrips.

Terras

Laat nooit je terras tegelen in de zomer. De beste periode om een terras te laten betegelen is in het voor- of najaar als de temperatuur niet te hoog is. Lijmsystemen kunnen niet verwerkt worden bij een temperatuur boven 25gr.

Kies nooit voor meer dan 3 verschillende tegels.

De badkamer kan dan onrustig ogen. Kies een rustige tijdloze tegel als basis en accentueer eventueel bv de achterwand van de douche, het toilet en/of het ligbad met een de vloertegel of een andere passende tegel.

Onderhoud.

Gebruik bij een schoonmaakbeurt alleen water of een zeep met lijnolie, dit voorkomt vlekvorming en vetresten op de tegels. Gebruik na het douchen ook altijd een trekker om het water van de tegels te verwijderen. Kalkaanslag wordt hiermee voorkomen en je tegelwerk blijft mooi!