Wat is tegelzetten:

Het zetten van tegels betekend van oudsher het plaatsen van wandtegels in de specie. Dit gebeurde vroeger op deze manier simpelweg omdat er nog geen tegellijm bestond. Tegenwoordig worden de meeste tegels gelijmd omdat lijm over betere eigenschappen beschikt.

Wat zijn keramische tegels:

Keramische tegels bestaan uit dunne lagen keramisch materiaal. Dit is een mengsel van zand, klei en andere natuurlijke substanties. Ze zijn in verschillende vormen, diktes en afmetingen te verkrijgen. Keramische tegels zijn onder te verdelen in de volgende groepen

DHG TEGELS

Dubbelhard gebakken tegels zijn geperste, onverglaasde tegels die bij zeer hoge temperaturen worden gebakken (tot 1.250 graden Celsius). De term dankt zijn naam aan het feit dat men vroeger slechts op ongeveer 600 graden bakte. De hoge temperaturen leveren een betere verdichting en bijgevolg een minder poreuze structuur.

PORCELLANATO TEGELS

Porcellanato tegels zijn onverglaasde en zeer compacte tegels die onder zeer hoge druk worden geperst. In dit proces maakt men gebruik van porseleinaarde. De vochtopname van deze tegel is uiterst gering (waardes onder de 0,04%). Dit soort tegels hebben een hoge krasweerstand en zijn uitermate geschikt voor de badkamer.

TERRACOTTATEGELS

Terracottategels zijn bijzonder poreuze en bijgevolg niet waterdichte tegels die slechts in een beperkt kleurengamma te verkrijgen zijn (bruintinten). Het basismateriaal van de tegel (de gebakken klei) is min of meer ook het eindproduct dat men bekomt. De tegels hebben een natuurlijke uitstraling en zijn vaak terug te vinden in Zuiderse landen zoals Frankrijk, Italië en Spanje.

VOLKERAMISCHE TEGELS

Volkeramische tegels worden ook wel grestegels genoemd. Hier gebeurt het bakken op veel hogere temperaturen dan bij terracottategels. Er worden mineralen toegevoegd aan de mengeling van fijngemalen klei. De tegels zijn bijgevolg zeer duurzaam en vorstbestendig. Ze kunnen dan ook zowel binnen als buiten worden gebruikt.

HOE KERAMISCHE TEGELS ONDERHOUDEN?

Na de plaatsing is het belangrijk om de cementsluier van de tegels te verwijderen. Dit doe je uiteraard best door middel van cementsluier verwijderaars. Qua dagelijks onderhoud moet je bij keramiektegels zeep- of oliehoudende producten vermijden. Deze vormen een laag op de tegels waardoor iedere voet- of handafdruk zichtbaar wordt. Ook stof, haar, kruimels, … blijven bijgevolg resoluut vasthangen aan de tegel. Een zacht reinigingsmiddel is daarom veeleer aan te raden.

Kosten tegelen badkamer:

De prijs van een badkamer tegelen is afhankelijk van een aantal factoren, namelijk; oppervlakte van de badkamer, tegelkeuze, hoe worden de uitwendige hoeken afgewerkt, is er een hangtoilet aanwezig, is er een ligbad aanwezig dat betegeld moet worden etc. Er komt dus nogal wat bij kijken. Onze voorkeur gaat uit naar een vrijblijvende bezichtiging van het project ter plaatse (indien mogelijk) Zo kunnen we uw wensen tot in detail in kaart brengen en gericht vragen stellen over zaken waar u misschien nog niet over hebt na gedacht. Uw ontvangt van ons een vrijblijvende en gespecificeerde offerte op maat. Bijkomend voordeel is dat we elkaar persoonlijk ontmoet hebben. Je wil toch weten aan wie je je badkamer toevertrouwd. Wilt u toch liever een offerte aanvragen per email, na het invullen van een voorop gestelde vragenlijst kunnen we u een offerte per email toesturen.

Ik zie geen tegels op jullie website staan?

Dat klopt! Een showroom heeft een aantal grote nadelen.

  • Je bent beperkt in wat je allemaal kan laten zien
  • Je ziet in een showroom maar een paar tegels en op bv een grote vloer kunnen ook tegels met een andere tekening zitten dan je in de showroom gezien hebt. Dit kan een klant als negatief ervaren.
  • Een showroom kost geld. Personeel kost geld. Deze kosten zullen aan de klant worden door berekend.
  • Tegels op een website zetten heeft in onze ogen weinig nut. Omdat de tegel in de praktijk en bij natuurlijk licht er totaal anders uit kunnen zien

Wij doen zaken met alle toonaangevende tegelfabrikanten, groothandels en agenturen. En kunnen dus ieder tegel leveren, minstens tegen dezelfde concurrerende prijzen als de grote showrooms en webshops

Vloertegels leggen, wat is de beste methode?

De oudere generatie tegelzetters zweren bij het werken in de specie! Maar de lijmen van tegenwoordig zijn zo ver doorontwikkeld dat zij over veel betere eigenschappen beschikken. Bijna alle vloertegels zijn hardgebakken. Dit in combinatie met een groot tegelformaat en vloerverwarming maakt dat een tegelvloer leggen met een flexibele lijm, in onze ogen het beste resultaat geeft.

Kosten tegelen. Waarom zit er een verschil in de meterprijs?

Een vloer tegelen kost per m2 minder dan een badkamervloer tegelen, dit komt omdat een badkamervloer veel kleiner is en er dus meer tegels gesneden zullen moeten worden. Bij een woonkamervloer kun je nl veel meer hele tegels leggen, dit scheelt dus een extra handeling