Ben jij een trendsetter of volger???

Nieuwe ontwikkelingen volgen elkaar steeds sneller op in de tegelbranche. De trends gaan bijna net zo snel als de kledingmode. De fabrikanten beschikken over technisch hoogstaande machines waarmee alles te maken is.

Gamechanger

De komst van de gerectificeerde (niet te verwarren met gekalibreerd) tegel was de laatste grote verandering, hierdoor werd het mogelijk om grotere formaten te leggen met smalle strakke voegen. De echte tegelzetters kwamen wel bovendrijven… iedere oneffenheid wordt zichtbaar.

Kan het nog groter?!

Vroeger was een vloertegel van 45x45cm een grootformaat tegel. Nu is een tegel van 60x60cm klein en is het grootst verkrijgbare tegelformaat 320x160cm!!!

Je doet het met kleur…

Waar je voorheen de keuze had in wit, grijs, beige en zwart kun je tegels nu in elke kleur, en afwerking krijgen. Van glans geglazuurd tot mat, metallic finishes, gecraqueleerde oppervlakte, ieder tegelmotief is denkbaar. Zou je graag een eigen uniek tegelontwerp willen? Het kan allemaal…

3D??

Vierkant en rechthoekig. Dat was het wel zo’n beetje… Tegenwoordig kan ook: rond, 6-kantig, 8-kantig en zelfs tegels in 3D zijn verkrijgbaar.

Weet jij het nog?

We begrijpen dat het vinden van jouw droomtegel er niet makkelijker op is geworden. Maar toch loont het de moeite om eens goed rond te kijken en inspiratie op te doen. Een goeie tip, Maak een Moodboard! Gebruik hiervoor niet alleen kleur, maar voeg ook foto’s toe van meubels, verlichting en andere dingen die je mooi vindt. Hieruit valt veel te herleiden van wat jouw smaak is. Als wij een idee hebben van wat je mooi zou kunnen vinden, kunnen wij je suggesties geven of je in ieder geval een zetje in de goede richting geven…